X-Cheats

Játék cheat kód, gépigény, és videó adatbázis

Grand Theft Auto IV végigjátszás

A végigjátszást a GTAGaming.hu szerkesztői készítették, és az engedélyükkel tesszük közzé!


Bevezető:

A játék elején máris egy hajón találjuk magunkat főszereplőnkkel, aki most érkezik a bűnös városba megannyi menekülttel, egy óceánjáró hajón, hogy újrakezdjék életük és nekivágjanak a "nagy" amerikai álomnak. Mikor a hajó végre megérkezik a kikötőbe, Niko a többi menekülttel együtt kiszáll és útjukra indulnak ebben a förtelmes városban. Niko-t először senki nem várja - kicsit egy ilyen szomorú-félromantikus feelnigje van az egésznek - egészen addig míg meg nem érkezik őrült unokatestvérünk, Roman, aki mint mindig most is enyhén berúgott állapotban áll elénk. Szomorú rész ez, Nikonak ugyanis itt kell először szembesülnie azzal hogy a sportkocsi mellett minden más földi jóból is kimarad, és nem marad más mint kuzinja förtelmes és ócska taxija. Miután megvolt minden - túlestünk a puszi-puszin és végre beültünk a taxiba, már megkezdődik a mi első, bevezető missziónk. (The Cousins Bellic) Küldetésünk ezúttal, hogy a térképen jelzett GPS útvonal nyomán, Roman "rezidenciájához" siessünk, mely később a mi saját kecónk lesz. Útközben Roman elmeséli, pontosabban beavat minket hogy hogyan megy erre fele az élet, tehát akinek van kedve az hallgassa, akinek viszont nincs annak javaslom nyomja a gázt hogy minél hamarabb odaérjen a rejtekhelyre. Ha ezzel megvolnánk és élve ott vagyunk a mansion-ben, már ismerős jelenetek jönnek, az animációk ugyanis már a második hivatalos videóban is helyet kaptak, ám ezúttal egészében tekinthetjük meg. Niko itt durvul be igazán, és itt kezdi az uncsitesója szemébe hányni, hogy habár szeretett édesanyjuk mindig lehordta őt hogy miért nem olyan mint testvére, Roman , az ő élete azért mégiscsak elég sz*ar. A jelenetek sokaságát követően Roman elhagyja a házat egy újabb balhé miatt, nekünk pedig szabad az út, hogy megismerkedjünk a várossal, nézelődjünk, vagy épp tévézzünk Roman lerobbant őskori gépén. Fontos megjegyeznem hogy itt ismertetik velünk, hogy ebben a részben már nem kap helyet az úgynevezett "garázs", szeretett járműveinket ezúttal a házunk előtti járdaszegély szélénél tárolhatjuk el. Ha ezzel megvagyunk nekieshetünk az első hivatalos küldetésnek...

 

#1. Küldetés - IT´S YOUR CALL

Ha megvoltunk az előbbi városnézéssel, lopjunk egy autót és irány a térképen "R"-el jelzett taxivállalat telephelye. Itt megismerkedhetünk Roman munkatársaival, köztük is Vlad-dal, a főnökkel, akit Roman nem mer elmondani testvérének, neki még mindig úgy állítja be hogy ő vezeti az egész kócerájt. Rövid ismerkedés után Roman-nal akcióba lendülünk, nyomás a térképen jelzett pontig, más néven a hardver-boltig. (hardware store) Ekkor Roman megkér minket hogy hívjuk fel őt ha meglátjuk a kocsival érkező két kemény fickót, akik az életére törtek. Ha megérkeznek a kocsival akkor tehát csörögjünk rá Roman-ra. Ekkor kirohan a boltból és buzdít minket hogy padlógázzal robogjunk szépen a taxivállalatig. Ha ez megvan, lényegében végeztünk is a küldetéssel, Roman elbúcsúzik és ismételten utunkra enged.

Jutalom: Nőtt a barátság Romannal.#2. Küldetés - THREE´S A CROWD

Ez a küldetés már izgalmasabban, egy SMS-sel kezdődik, amiben testvérünk megkér siessünk érte a vállalathoz, mert az előző küldetésben lerázott két fickó visszatért és az életét követelik. Ha tehát elérünk a térképen jelzett taxivállalatig, jók vagyunk. Amint odaérünk Niko rendet tesz és eltöri a fegyvere pacek kezét, mire ő a barátjával együtt elrohan. Roman alig kerül ki az egyik bajból, már is jön a másik. Barátnője Mallorie ugyanis megkéri hogy menjen el a munkahelyére érte és a barátnőjéért Michelle-ért. A munkahelyre odaérve egy egészséges dudálással hívjuk ki a csajokat a kocsihoz. Ezután bemutatkoznak nekünk, és megkérnek, vigyük őket haza. (Rotterdam Hill-be) Ez Niko szerelmi életének kezdete, itt jön össze ugyanis Michellel, aki a későbbiekben a barátnője lesz és fontos szerepet játszik a történetben. Tehát fogjuk a taxinkat és fuvarozzuk el a csajokat. A küldetés végeztével, ugyan már befejeződik a misszió, ám Roman megkér minket hogy látogassunk el a lakóhelyünkhöz közeli ruhás boltba és dobjunk magunkra valami civilizált ruhadarabot. Ez mindenesetre szórakoztató és ráadásul még Michelle-nek is imponál.

Jutalom: Nőtt a barátság Romannal és a szerelem Michelle-el.#3. Küldetés - FIRST DATE

Ezúttal a buli Michelle-nél kezdődik, aki felhív és megkér hogy csapjunk egy görbe estét együtt. Ha a beszélgetést befejeztük, a térképen megjelenik egy kis "M" betű egy szívecskével díszítve. Ezután nincs más dolgunk minthogy elmenjünk Michelle-hez, aki már vár ránk. Odaérve egy kis animációba csöppenünk, melynek keretén belül megnézhetjük Liberty City legjobb szórakozóhelyeit. A kisfilm végén barátnőnkkel közösen úgy döntünk hogy tekézni megyünk, egy félreeső klubba a parthoz. Szóval fogjuk szeretett barátnőnk gépét és vezessük el a klubig, de vigyázva, mert ha felborul a kocsi vagy megsemmisül, a barátnőnk bepánikol és hisztizni kezd, mely azt eredményezi hogy automatikusan befejeződik a küldetés, és kezdhetjük elölről. De a lényeghez visszatérve, ha odaérünk a klubhoz, először béreljünk a bejárat mellett jobb oldalt pihenő sráctól egy szabad bowlingpályát, majd kezdjük meg a játékot. Az alap testhelyzetet az "A" illetve az "X" gomb felvételével tudjuk felvenni - attól függően hogy ki melyik konzolon játszik - majd a jobb analóg kar előre-hátra mozgatásával legurítani a játékszert. Ha lehet próbáljunk meg nem a nyerésre hajtani, hanem hogy a csajszi is jól érezze magát és sikerélménye legyen, mert ez imponál neki. A meccs befejeztével Michelle megkér hogy fuvarozzuk haza, mellyel vége is a missziónak.

Jutalom: Nőtt a barátság Romannal.#4. Küldetés - BLEED OUT

Ebben a misszióban ismét Roman seggét kell kihúznunk a szarból. Ezúttal felhív minket telefonon hogy azonnal rohanjunk el érte, mert két kedves verőlegény ismét az életére tört, és egy baseballpálya palánkja alatt ütlegelik őt. Jó testvér révén, tehát pattanjunk kocsiba és keressük meg a radaron jelzett helyet. A pályához érve már kezdődik is az akció, rövid animáció után végeznünk kell először az egyik, majd a másik legénykével. Mikor elintéztük őket már úgy tűnhet minden rendben és végre mehetünk a saját dolgunkra, ám a pálya széléről egy áruló látott minket amint elintéztük a srácokat, így most már saját életünk megvédése miatt kell akcióba lendülnünk. Szóval siessünk Roman kocsijához, majd padlógáz. Figyeljünk oda hogy nem az a cél az üldözésnél hogy nekimenjünk az ellenfél kocsijának és tönkretegyük, csupán hogy elkísértjük szépen a raktárig, ahol egy felsőbb szintre feljutva, máris szemtől-szembe találkozunk besúgónkkal. Itt már csak annyi a feladatunk hogy végezzünk vele, ami hogy ha sikerül, még egy ajándék kést is kapunk érte. Ezután szálljunk vissza a kocsiba, majd fuvarozzuk el a taxivállalatig Romant. Ha ez megvan, teljesítettük a feladatunk!

Jutalom: Nőtt a barátság Romannal + egy kés, ha felvettük a gyilkolás után.#5. Küldetés - EASY FARE

Ismét egy fuvarozós, huligános feladat, ezúttal egy kis akcióval fűszerezve. Először is menjünk el a taxivállalathoz, ahol Vlad és Roman veszekedésébe csöppenünk, egészen addig míg utóbbi meg nem kér minket hogy menjünk el az egyik barátjáért és fuvarozzuk őt haza. Tehát szedjük össze szépen Roman kocsiját és hajtsunk vele Rotterdam Hill-be, ahol már Jermaine vár ránk. Amint beszáll autónkba, máris megjelenik a térképen hogy hova kell fuvaroznunk. A gond csak az hogy a célponthoz elérve, megjelennek a rendőrök is, akik egy kellemes kétcsillagos körözést akasztanak ránk. Tehát rázzuk le őket, majd ha ez megvan vigyük haza Jermainet, aki ezért cserébe megengedi nekünk hogy használjuk a Pay´n Spray kereskedését. Ennek szerepe nem sokat változott az előző részek óta, behajtunk és megcsinálják/átfújják autónkat más színűre, mely alatt három óra telik el. Na de erről nem érdemes beszélni, ugyanis a küldetést ezzel be is fejeztük, irány a következőhöz...

Jutalom: Nőtt a barátság Romannal + 100$#6. Küldetés - JAMAICAN HEAT

Ehhez a küldetéshez ismét a taxicéghez kell sietnünk, ahol Roman megkér minket hogy szállítsuk le jóbarátját Little Jacob-ot, illetve védjük meg őt. Tehát ehhez hűen siessünk el a térképen jelzett helyhez, ami a park szomszédságában található. Mire odaérünk Jacob már a kerítést támasztva vár ránk, így egy erőteljes dudálással ijesszünk rá és csalogassuk be őt taxinkba. Ezután megér minket hogy vigyük el egy sötét sikátorhoz, amíg ő útközben ismerteti velünk a szituációt, hogy ő a fegyverkereskedő és ha bármikor fegyver kell csak szóljunk neki. Mint azt már említettem ebben a küldetésben megkell őt védenünk, éppen ezért útközben megajándékoz minket egy kis pisztollyal és megannyi tölténnyel. A sikátorhoz érve szálljunk ki és menjünk a jelzett helyhez, ahol aztán leguggolva várjuk a pecekokat. Amint megérkeznek elkezdik lőni Jacob-ot, akin nekünk segítenünk kell, tehát kezdjük el gyilkolászni a rossz fiúkat. Amint készen vagyunk az összessel, szálljunk vissza Roman Taxijába és vigyük haza Jacob-ot. Ha ez kész, egy rövid telefonálás után, már be is fejeződik a küldetés.

Jutalom: Nőtt a barátság Romannal, ajándék kis pisztoly + 150$ készpénz.#Speciális Küldetés - SIXAXIS TUTORIAL (PS3)

Na ez egy érdekes darab, ezt a küldetést már csak a PS3 tulajdonosok élvezhetik, ez ugyanis egy mozgásérzékelős tutorial, amit muszáj megcsinálni, különben a játék nem enged tovább. A feladatok nagyon egyszerűek, ám teljesítésük néha nehézkes. Most sorszámozva leírom nektek hogy melyik feladatnál mit kell csinálni:

Újratöltés: A kontroller fel-le mozgatásával töltsük újra fegyverünk, majd menjünk a jelzett helyre.

Motorozás: Ez két részes, először a joystick jobbra-balra való irányításával haladjunk át az ellenőrzőpontokon, majd a joystick hátrahúzásával, egy trükköt csinálva (pl: egy kerekezés) hajtsunk a jelzett helyre.

Hajózás: Itt kicsiny hajónkat kell átvezetnünk az ellenőrzőpontokon a mozgásérzékelővel.

Helikopterezés: A legnehezebb. Itt először is fel kell szállnunk gépünkkel, majd a kontroller érzékelőinek segítségével navigálni azt. A feladat hogy az ellenőrzőpontokon áthajtva, elérjünk a célig, majd visszategyük a gépet az eredeti helyére.

Jutalom: Teljesítetted a SIXAXIS küldetéseket, folytathatod az eredeti játéktörténetet.#7. Küldetés - BULL IN A CHINA SHOP

Ez egy nagyon klassz kis küldetés, ám roppant egyszerű. Ezúttal Roman főnökétől, Vladtól kapjuk azt a feladatot, hogy játsszuk el a behajtó szerepét, egy neki tartozó kínai árussal szemben. Tehát a kisfilm leforgása után hajtsunk el ehhez a kínai boltoshoz, majd kövessük figyelemmel a kisfilmet, amiben lenéz minket és közli hogy nem fizet. Ezután azt a feladatot kapjuk hogy törjük be az üzlet bal oldalán található valamelyik üveget. Ekkor a srác kiszalad és gondolkodás nélkül a kezünkbe nyomja a zsetont. Ezzel már csak annyi a feladatunk, hogy visszavigyük Vladnak, és már teljesítettük is a nagyfőnök első nekünk adott feladatát.

Jutalom: 50$ készpénz.#8. Küldetés - HUNG OUT TO DRY

Ismét egy Vlados feladat, és ismét egy pénzbehajtós akció. Ezúttal Vlad megkér minket hogy sietve menjünk el a pár saroknyira lévő mosodába, ahol az egyik neki tartozó ember ügyködik éppen. A feladatunk tehát hogy elmenjünk ebbe a Laundromat nevű boltba, és rendet tegyünk. Ám amikor belépünk az ajón és közöljük hogy üzenetet hoztunk Vlad-tól, a srác hozzánk hajítja a szennyesét, majd elszalad. Ekkor kocsiba kell pattannunk, melyhez én javasolnám a bolt hátuljánál álló BMW gépecskét, mely mindig ott van és nagyon erős jószág. Szóval akkor ezzel essünk neki az üldözésnek, próbáljuk megnehezíteni a srác menekülését, de nem kell nagyon mert bő egyperc üldözés után feladja, megáll és közli hogy kifizeti a tartozását, csak ne bántsuk őt. Ezzel el is végeztük munkánkat, 100 dodóval (és egy király BMW-vel) a zsebünkben továbbállhatunk.

Jutalom: 100$ készpénz.

Érdekesség: Ezután a küldetés után kedvesünk, Michelle felhív, hogy nincs-e kedvünk elmenni vele valahova. Javaslom menjünk el vele egy bárba, vagy hasonlóba, mert akkor a játék folyamán először megtapasztalhatjuk hogy milyen berúgni. Nagyon király effektekkel van fűszerezve az egész, így csak javasolni tudom hogy szakítsunk egy kis időt egy randira, melynek végén még a Michelle és köztünk lévő kapcsolat is nő!#9. Küldetés - CLEAN GETAWAY

Ez egy nagyon érdekes küldetés, melyben a történet folyamán először kell metróra pattannunk. Nos, magát a feladatot Vlad adja nekünk, méghozzá hogy a közeli metróállomásra elmenve, majd ott metróra pattanva, menjünk el egészen egy parkolóig, melynek közepén egy szépséges ezüstszínű Blista áll. Ha odaértünk gyorsan végezzünk a mellette álló két sráccal, majd pattanjunk bele a kocsiba. Amint beszállunk a kis Blista-ba, már is megjelenik a képernyőn egy autómosó műhely, ahol egy gyors mosás után már vihetjük is a gépecskét Vlad garázsába. A küldetés mindösszesen ennyi, sajnos jutalom ezúttal nincs.

Jutalom: _-_ (NINCS)#10. Küldetés - IVAN THE NOT SO TERRIBLE

Mindenekelőtt a küldetés megkezdése előtt, szerezzünk egy lehetőleg minél gyorsabb autót, melyre itt nagy szükségünk lesz. Ebben a misszióban ismét Vlad-é a főszerep, aki egy fülest kap, hogy egy bizonyos Ivan nevű tag, unokatestvérünk életére szeretne törni. Niko természetesen nem habozik, rögtön vállalja hogy elintézi a tagot. Tehát a kisfilm lejárta után az előzetesen szerzett gyors autóba pattanva száguldjunk Roman munkahelyére. A közelbe érve már láthatjuk is, amint Ivan elmenekül autójával mert tudtára adták hogy az életéért megyünk. Valójában most lesz szükségünk arra a bizonyos gyors gépecskére, itt ugyanis egy nagyon komoly autós hajsza veszi kezdetét. A feladat hogy minél közelebb kerüljünk Ivan-hoz, egészen addig, míg a félreeső építkezésnél meg nem áll. Amint egy megtörténik gyalog folytassuk a hajszát, másszunk fel a létrákra, ugráljunk a tetőkön stb. Egészen addig, míg egy kis emelvényre érve, Ivan meg nem boltik és meg nem kapaszkodik az emelvény szélébe. Itt Ivan élete már csak rajtunk múlik, mi dönthetjük el hogy megöljük-e vagy sem. Habár esküdözött meg minden, hogy nem bántja az uncsitesónkat, de én azért lelöktem hogy ne zavarjon többé a történet haladásában. Amint ez megtörtén be is fejeződik a küldetés, Vlad felhív minket és megköszöni a munkánkat a következővel:

Jutalom: 200$ készpénz.

#11. Küldetés - UNCLE VLAD

Ezen küldetésünket ismételten unokatestvérünk taxivállalatánál kezdjük. Sajnos az eleje nagyon drámaira sikerül, mert Roman most tudta meg hogy főnöke, Vlad, barátnője életére tört, és sakkban tartja azt. A helyzetet csak tovább mérgesíti hogy Roman rájön, hogy mi ezt már jó pár feladat óta tudjuk és ezért nagyon kiakad ránk. Végül is a helyzet megnyugszik, és Romannal együtt elindulunk Vlad bárjába, hogy rendet tegyünk a dolgokban, és unokatestvérünk barátnőjét megbosszuljuk. Vlad erre nagyon hevesen reagál, és azonkívül hogy ránk küldi két kopóját, fogja magát és elmenekül. A mi feladatunk most jön, végezzünk ezzel a két taggal, majd vegyük üldözőbe Vlad-ot. Nem kell sokat furikáznunk, mire Vlad karambolozik egy útzáró rakománnyal. Ekkor pattanjunk ki a járművünkből és fussunk le hozzá a mólóra. Amikor odaérünk hozzá elkezdődik a kisfilm, ekkor vegyük célba őt, melyet újabb kisfilm követ. Niko végül is fejbe lövi Vlad-ot, mire kuzinja ezt nagyon szívére veszi, pontosabban elkezdi félteni saját életét, hogy végeznek vele. A küldetés végén, Roman odébbáll, mi pedig saját kezünkkel vízre bocsájtjuk Vlad meggyilkolt testét.

Jutalom: Nőtt a barátság Romannal.#12. Küldetés - CRIME AND PUNISHMENT

Alig ért véget előző missziónk, unokatestvérünk máris telefonál nekünk, hogy az előző küldetés végén érzett baj eljött, és az életéért jöttek. Tehát jó testvérek révén fogjuk magunkat és egy járműbe pattanva hajtsunk el egészen a Perestorika-ig, ahol már testvérünk fogad minket egy sarki kukából kikászálódva. Niko az elején nem hisz neki, de végül saját bőrén is tapasztalja hogy testvérének igaza volt, mivel az egyik pillanatról a másikra fejen nyomják őt egy AK-47-es puskatussal. Mire magunkhoz térünk már egy ház alaksorában találjuk magunkat, kuzinunkkal együtt megkötözve. Itt egy hosszabb kisfilm következik, először megakarnak gyilkolni minket, de aztán szerencsére megérkezik Faustin, aki munka ellenében megkíméli életünket. Első feladatnak rögtön azt kapjuk hogy ellenőrizzünk le három kisteherautót, majd amelyikben megtaláljuk a lopott tévéket, annál nyírjuk ki az utasokat, majd vigyük el Faustin saját garázsába. Út közben elképzelhető hogy körözést adnak ki ellenünk, ezzel annyi a dolgunk hogy veszítsük el és már folyathatjuk is a fuvarozást a garázshoz. Ha leszállítottuk a kisteherautót, vége is a küldetésnek.

Jutalom: Nőtt a barátság Faustinnal.#13. Küldetés - DO YOU HAVE PROTECTION?

Ehhez a küldetéshez ismét Faustin-nál kell keresgélnünk, aki bedrogozott, bepiált állapotban, megkér minket hogy legkedvesebb alattvalójával, Dimitri-vel együtt, vegyük hátunkra a várost és kutassunk fel neki néhány kemény fickót, illetve segítsünk beszerezni néhány fegyvert. (Fontos hogy ennél a küldetésnél legalább 1.500$ legyen nálunk, mert kelleni fog) Tehát amint befejeződik a kisfilm, keressünk egy járművet, melyben Niko és Dimitri kényelmesen elfér. Ezután hajtsunk a nem olyan távoli Sex Shop-hoz, ahol meglepetés szerűen toppanjunk be a három fickóhoz. Ha ez megvan először a jobb oldalira, majd a középsőre szegezzük fegyverünk, de ne lőjünk, csak célozzuk be őket. Majd ha ez megvan, Dimitri megkér minket hogy a középső paceknak lőjük el a lábát, melyet mi természetesen előszeretettel teljesítünk. Ezután az egyik, még állva maradt srác rátámad Dimitri-re, de ő elintézi, nekünk pedig már csak a bal-oldali srác maradt, akinek az életéről mi döntünk, mert meg is ölhetjük, de akár hagyhatjuk is elmenni. Én megöltem, de ez már mellékes... Ezután sétáljunk ki haverunkkal a boltból, szálljunk be a járművünkbe és hajtsunk a pár utcányira lévő Gun Shop-hoz, vagyis fegyverbolthoz. Oda bemenve már Dimitri nem jön velünk, ám megkér hogy vegyünk neki egy Uzi-t. Tehát haladjunk szépen be a boltba, majd jobb oldalt hátul, a kis nyílnál, vegyük meg a fegyvert. Ha ez kész szálljunk vissza a kocsiba, mely után már csak annyi van hátra, hogy fuvarozzuk vissza a feletteséhez Dimitri-t, és már kész is a küldetés.

Jutalom: Ajándék 430$ készpénz.#14. Küldetés - CONCRETE JUNGLE

Ebben a küldetésben Jacob haverunknak tehetünk remek szolgálatokat. Először is fogjuk járművünket, és hajtsunk az első kijelölt pontra. Itt Jacob bemegy a házba, minket pedig megkér hogy menjünk a ház mögé és ottan várjuk a vélhetőleg kirohanó embereket. Ez így is lesz, Jacob felhív minket és üzeni hogy készüljünk, mindjárt kiérnek a srácok. Amikor meglátjuk őket, javaslom hogy egy határozott padlógázzal próbáljuk semlegesíteni őket, legalábbis ez nekem nagyon jól sikerült. Ha ez kész, vegyük fel Jacob-ot, majd nyomás a következő ház, ahol már fegyveres párbaj is lesz, így fegyver nélkül még véletlenül se állítsunk be. Na ha odaértünk, a bejárati ajtó csücskéből először lőjük le a lépcsőn lekullogó embert, majd az ablakhoz menve semlegesítsük az ott állót is. Most kezdődik a nehezebb rész, Jacob ugyanis életét nem féltve berohan a házba, nekünk pedig védenünk kell őt. Tehát Go! Go!, be utána és lőjünk le mindenkit akit csak tudunk. Ha ez kész, már csak annyi van hátra, hogy hazavigyük Jacob-ot, és már át is léphetünk a következő Little Lacob-os küldetéshez.

Jutalom: Ajándék 200$ készpénz.#15. Küldetés - SHADOW

Tehát ismét Jacob-é a főszerep, és ismételten egy kemény küldetést szán nekünk. Ezúttal South Bohan -ba küldd minket, hogy akadjunk egy drogdíler és társai nyomára. Tehát fogjuk a seggünket és egy lehetőleg minél gyorsabb gépet és nyomás. Mivel itt egy elég hosszú út következik, jó ha keresünk előtte egy kellemes rádióállomást, ahol számunkra kedves dalokat találunk. Ha odaértünk South Bohan -ba, álljunk meg az ottani kis sárga jelzésben. Ekkor egy kisfilmet láthatunk amint a díler épp akciózik, majd utána fogja magát és lelép. Itt jövünk mi, kezdjük el eszeveszett sebességgel futni utána, de nehogy lelőjük, csak fussunk. Egy idő után, árkon-bokron áthaladva, beér egy emeletes házba, ahol a lépcsőn kezdd el felfelé szaladni, úgyhogy itt is szaladjunk utána. Egyszer csak berohan egy ajtón, majd magára zárja. Mi fogjuk szépen és a fegyverünkkel először lőjük szét a zárat, majd rúgjuk be az ajtót. Ha ez megtörtént, három dílert találunk szétdrogozva a szobában, akik elkezdenek lőni minkét, mi pedig viszonozzuk a tüzet. Itt már nyugodtan a túlvilágra küldhetjük mindhárom dílert, ha pedig ez sikerült, ezzel be is fejeződik a feladat. Most már a jutalmunkkal és azzal az örömmel, hogy egy jó darabig már nem zaklat majd minket Jacob, öngyilkos küldetésekkel, utunkra mehetünk.

Jutalom: Ajándék 250$ készpénz.#16. Küldetés - FINAL DESTINATION

Ismét egy kellemes küldetéshez érkeztünk. Ezen küldetés több része egyébként már sokaknak ismerős lehet, ugyanis ebből a küldetésből idéztek a harmadik hivatalos trailerben is! No de, ebben a feladatban azt kell csinálnunk, hogy a Faustin-nál kapott utasítások után, Bohan -ba siessünk, ami egy jó hosszú táv, de nagyon élvezetes. Szóval siessünk át a másik szigetre, majd az ott honos metróállomásra. Ott két fickót találunk, akit Faustin utasítására meg kell ölnünk. Tehát amint vége a kisfilmnek, először végezzünk a peronon álló taggal, majd azonnal rohanjunk az elszaladt fickó után. Én még a lépcsőkön elkaptam őt, mellyel be is fejeződik a misszió, ezek után a jutalmunk a következő:

Jutalom: Ajándék 430$ készpénz + javult a kapcsolat Faustinnal#17. Küldetés - LOGGIN ON

Ismét egy felejthetetlen küldetés. Ebben a küldetésben ismerkedünk meg többek közt a híres és nagy fitneszguruval, Brucie-val, aki ebben a feladatban arra kér minket hogy ugorjunk át a pár utcányira lévő TW@ nevű internetkávézóba, és csekkoljuk le a leveleit, illetve nézzünk rá weboldalára. Ennél a küldetésnél egyébként jó szolgálatot tehet a mi saját cikkünk a játékba beépített internetről, melyet itt találtok meg: KATT! Na de visszatérve, az eredeti feladathoz, ha az előbb említetteket elvégeztük, csak lépjünk ki az internetkávézóból, mellyel vége is a küldetésnek.

Jutalom: Nőtt a kapcsolat és a barátság Brucie-val!#18. Küldetés - NO LOVE LOST

Ezt a küldetést ismét Faustin-nál érhetjük el. Megkér minket, természetesen ismét berúgott, piás állapotban, hogy segítsünk neki a lányára akaszkodó pancser srác elintézésében, aki szeretett lányával együtt megakar szökni a városból. A kisfilm megtekintése után tehát essünk neki a feladatnak, pattanjunk be gyilkos gépünkbe és hajtsunk Faustin lányához és annak pasijához. Amikor odaérünk a mocis srác csúnya szavakkal illet, majd elhajt. A szerencse a dologban, hogy pont ott pihen egy kis motor a közelben, tehát rápattanva vegyük üldözőbe a srácot. Az üldözés közben nyugodtan lőhetjük meg minden, ami csak a csövön kifér, de nincs nagy szükségünk rá, mert egy idő (4-5 perc) után karambolozik és leesik a motorról, ezután nekünk már csak végeznünk kell vele, mellyel be is fejeződik a küldetés.

Jutalom: 400$ készpénz.#19. Küldetés - RIGGED TO BLOW

Egy nagyon békés küldetéshez érkeztünk. A főszerepben ismét Faustin áll, ám ezúttal szerepet kap bájos felesége is, aki kisírja magát a vállunkon. Úgyhogy amikor elkezdjük a feladatot, készüljünk jó 5 perc szomorkás mesére, mely alatt többek közt az első Trailer világhírű szavai is tiszteletet tesznek, szóval a "I killed people, I sold a people, and smuggled people, stb..." meg ilyenek. Úgyhogy a másért nem, már ezért biztosan érdemes megtekinteni a kisfilmet. A videó végén Faustin is beszáll a képbe, aki először leordítja kedvesét, majd azt a feladatot aggatja ránk, hogy menjünk a Montauk Avenue -n lévő kamionhoz, kössük el és fuvarozzuk tova szépen az egyik esküdt ellensége garázsába. Érdemes tudni hogy a kamionon egy éles bomba van elhelyezve, mely akármikor robbanhat, szóval csak finoman. De ha sikerül végül, akkor nyert ügyünk van, Faustin ellenségének műhelyébe beparkolva ugyanis a bomba teljesíti szolgálatát, és a magasba röpíti az egész kócerájt. Ezután hamar fogjuk sietősre a dolgot, mert ha nem sietnünk, még a végén ránk fogják az egészet a zsernyákok. Ezzel vége a missziónak, már csak egy rövid telefonálást kell túlélünk.

Jutalom: Nőtt a barátság Faustinnal.#20. Küldetés - SEARCH AND DELETE

Brucie, a fitneszguru és életmódszakértő ezúttal egy nagyon kemény küldetést szán számunkra, melyben mind gyilkosság, mind üldözés található. Először is menjünk Brucie műhelyéhez, ahol egy kis kavarodás után, végre maga a guru is megérkezik. Ekkor kapjuk a feladatot, hogy egy rendőrautót ellopva, férkőzzünk hozzá a körözött bűnözők adatbázisához, majd keressünk meg bizonyos Lyle Rivas nevű tagot. Tehát elég egyértelmű misszió, én a rendőrautó szerzéshez egy jó célpontot ajánlanék, a rejtekhelyünk utcájában ugyanis, a házunkkal azonos oldalon mindig parkol egy elhagyatott rendőrautó, amiért senki nem haragszik meg, és nyugodtan elköthetjük. Ha tehát ez megvan, lépjünk be az adatbázisba, majd a körözött bűnözöttek keresése menüpontba írjuk be hogy Lyle Rivas. Ekkor kicsiny számítógépünk komoly munkába kezd, és ha mindent jól csinálunk, akkor meg is jeleníti a tagot, illetve annak pontos címét. Na nekünk utóbbira lesz szükségünk, úgyhogy az X;- illetve A;- gomb lenyomásával aktiváljuk GPS-ünket és haladjunk szépen a fickó lakásához. Mikor odaérünk, derék társunk éppen "egy képbetűs kitérőt" tesz, majd amint meghallja hogy miért is jöttünk, az ablakon kiugorva elmenekül. Na itt egy hosszú és akciókkal túlfűtött üldözés kezdődik a szigetek közt, úgyhogy szaladjunk ki a házból és ugorjunk be a legközelebbi gyors autóba. Jó 7-8 perc üldözés után Lyle megadja magát és kiugrik a kocsiból, ekkor én egy egyszerű mozdulattal rárántottam a kormányt és átmentem rajta. Ha tehát sikeresen megöljük, teljesítettük a küldetést, mely után a jutalmunk a következő:

Jutalom: Nőtt a barátság Brucieval + 500$ készpénz

#21. Küldetés - THE MASTER AND THE MOLOTOV

Vlad után ebben a küldetésben egy újabb nagymenőt temethetünk el, ezúttal Faustint. A dolog szépsége hogy ezúttal is két kezünkkel olthatjuk ki a nagyvezért életét, méghozzá Dimitri parancsára, aki ebben a küldetésben megkér minket hogy menjünk el szépen a Perestroika nevű klubjához, és csapjunk gyorsan rendet ott. Tehát fogjunk egy autót, és hajtsunk a csupán pár utcányira levő klubhoz, amin belépve már Faustin és csatlósai várnak ránk. Rövid kisfilm után, melyben Faustin megbizonyosodik arról hogy átvertük és most már Dimitri kezére játszunk, ránk küldi embereit, melyekkel nekünk végeznünk kell,- amihez a Shotgunt ajánlom mellesleg -, majd üldözőbe kell vennünk ezt a félbolond Faustint, aki a lépcsőkön rohanva, elszalad a tetőre. No akkor mi suhanjunk utána, majd valami nagyon kegyetlen módszerrel végezzünk vele. Én csupán fogtam és a fegyver tusával leütöttem őt úgy, hogy erre ő leesett a tetőről, ez egy jó példa hogy a gyilkoláshoz mindössze ez is elég. Amint Faustint elintéztük, Dimitri felhív és megköszöni szépen szolgálatainkat.

Jutalom: Nőtt a barátság Dimitrivel + a küldetés alatt felszedett pénzösszeg.#22. Küldetés - RUSSIAN REVOLUTION

Ismét egy lövöldözős, gyilkolós misszió. Haverunk Dimitri megkér minket hogy kicsit tegyünk rendet barátunkkal, Little Jacob-bal az egyik félreeső part menti raktárban. A dolgok azonban nem mennek egyszerűen, az ott tanyázó srácok ugyanis először nem akarnak fizetni, ráadásul még rajtunk akarják behajtani az egészet. Tehát egy fegyveres tűzpárbaj keletkezik, melynek során egészen biztosan hasznát vesszük az összes eddig tanult módszerünknek, ugyanis ha jól emlékszem, ez az első olyan küldetés a játék során, ahol már tényleg életre-halálra megy a lövöldözés és már mi is veszélyben vagyunk. Na de ez nem számít, ami fontos, hogy végezzünk az összes pacekkal a raktárban, ám mikor az utolsót is kilőjük és már épp indulna a Happy End, egy kedves kis 2 csillagos körözést akasztanak a nyakunkba. Most már tehát a sok paraszt lövöldözős barmon kívül, a rendőrökkel is meggyűlik majd a bajunk. Próbáljunk úgy manőverezni hogy a rendőrök ne tudjanak követni, majd egy félreeső zugban pihenjünk meg, és várjuk meg amíg eltűnnek a zsaruk. Ezután fogjuk Jacob-ot, és fuvarozzuk őt el, az általa kiválasztott helyre.

Jutalom: Nőtt a barátság Dimitrivel + 500$ készpénz.2. Fejezet...

#23. Küldetés - ROMAN´S SORROW

Az előző küldetésben ugyebár jó pár emberrel végeztünk a raktárnál. Most ennek meglesz az ára. Roman felhív minket sietve, hogy azonnal menjünk érte, mert bajban van. Ekkor még sejteni sem lehetett hogy mekkorába. Odaérve Roman sehol, aztán erős kopogást hallunk a közeli taxiból, így természetesen belenézünk. Na ebben van Roman, és elmeséli hogy nagyon fél és megakarják őt ölni. Egy darabig még Niko-val is vitatkozik, egészen addig míg Niko nem közli vele hogy milyen raktáros bulit szervezett tegnap, mert akkor Roman egyenesen kiakad fivérére. Hirtelen eszükbe jut a srácoknak hogy azzal, hogy tegnap kiirtottuk fél kemény falvát, most nagy megtorlásra számíthatunk. Irány tehát padlógázzal a rejtekhelyünk, de már hiába. Amint odaérünk az a látvány fogad hogy lángokba áll. Ekkor Roman azonnal kiadja az utasítást hogy fogjuk a kis lábunkat, és tövig nyomva a gázt repesszünk a taxivállalathoz. Sajnos ezzel is elkéstünk, mire odaérünk, már ebben sem maradt egy ép, meg nem gyulladt felület. Rövid önsajnálat után Roman egy új házat mutat nekünk, ám csak félve, mert elképzelhető hogy már azzal is végeztek a rasszfiúk. Szerencsére ez nem így van, a Bohan-ban található új kérónk még sértetlen, így nyugodtan beköltözhetünk. Itt egy újabb hosszú kisfilm következik, melyben többek közt megérkezik Roman barátnője, és kibékülünk Romannal is. A küldetés végén Roman továbbáll, nekünk pedig otthagyja házát, hogy éljünk benne vígan.

Jutalom: Új ház Bohan szívében.#24. Küldetés - EASY AS CAN BE

Újabb őrült, Brucie-s küldetés. Kedvenc fitneszbajnokunk ezúttal egy jó kis autólopós küldetéssel ajándékoz meg minket, tehát hű marad a játék nevéhez. (theft auto) Szóval, Brucie azt a feladatot adta nekünk ezúttal, hogy a Yorktown Avenue -ra sietve, szerezzük meg az egyik ellenséges banda ötcsillagos járművét. Amikor odaérünk kellemes látványként fogad hogy a kocsi egymagában álldogál, de ez gyorsan megváltozik, amikor megérkeznek körénk minden irányból a járművek, és eszeveszettül lőni kezdenek ránk. Ekkor nekünk csak annyi a feladatunk, hogy padló - de tényleg padlógázzal visszasuhanjunk Brucie kérójáig, majd az ott található garázsban elrejtsük a kis kocsit. Ezzel be is fejeztük eme etalont.

Jutalom: Nőtt a barátság Brucie-val, ajándék költőpénz.#25. Küldetés - OUT OF THE CLOSET...

A főszerepben ismét Brucie. Szeretett fitneszgurunk ezúttal azzal a feladattal lát el minket, hogy kedvenc internetes társkereső portálján, a Love-Meet.Net-en, keressünk neki egy srácot, egy bizonyos French Tom nevezetű urat, és beszéljünk meg vele egy találkát. A feladat nagyon egyszerű, csupán az internetszalonhoz (TW@) kell elbaktatnunk, és ott ropni egy kicsit a géppel. Ezután ha ezzel megvagyunk, az előre lefixált találkahelyre kell sietnünk, először kedvesen, majd pedig pár golyóval köszöntve ezt a kedves meleg srácot. Ezzel vége is a küldetésnek.

Jutalom: Nőtt a barátság Brucie-val.#26. Küldetés - ESCUELA OF THE STREETS

Ez a küldetés több szempontból is fontos a történetben, pláne azért, mert itt ismerkedünk meg későbbi bűntársunkkal, Manny-vel, aki (akárcsak mindenki más) rosszba rángat minket. Ebben a küldetésben például egy veszélyes rossz fiú, egy díler, és annak társainak elintézésére bérel fel minket. A küldetés azonban nem ilyen egyszerű. A misszió eleji kisfilm végeztével szerezzünk egy járművet, lehetőleg olyat ami hétköznapi, és nem feltűnő. Ezután hajtsunk a megadott pontra, ahol a dílert először vehetjük szemügyre, amint beszáll a kocsijába. Most az a feladatunk hogy kövessük, de legyünk nagyon óvatosak, mert ha akár csak (kb.) 4-5 kocsinyi távolságon belülre kerülünk, máris észrevesz és vége a feladatnak. Tehát kövessük őt nagyon óvatosan, körülbelül 5 percig, amíg meg nem áll, és be nem megy egy raktárépületbe. Ekkor ki kell szállnunk autónkból, és révén hogy egyenlőre még zárt ajtót találunk, kicsit körbe kell szaglásznunk az épületet. Egy rövid idő elteltével, Manny SMS-t küld nekünk, hogy most már szabad a raktár bejárata, és ha szétlőjük a zárat, már mehetünk is be. Tegyük hát ezt, és készüljünk fel, mert bent hatalmas golyózápor fogad minket. Itt már csak annyi a dolgunk, hogy fedezékből-fedezékbe rohangálva, kiirtsuk az összes rossz fiút, majd kisétáljunk az ajtón. Ekkor Manny megköszöni szépen a segítségünket, és kamerásával együtt bemegy a raktárba egy kis exkluzív videót készíteni.

Jutalom: Nőtt a barátság Manny-vel + 1100$ készpénz#27. Küldetés - STREET SWEEPER

Egy újabb, Manny által közvetített autós-lövöldözős küldetés. Az átvezető intro után, pattanjunk kocsiba, és hajtsunk a radaron megadott műhelyhez. Amint odaérünk, még a kocsiból se szálljunk ki, csak egyszerűen kezdjük el lőni a piros jellel feltüntetett rossz fiúkat. Ha ez kész, és végeztünk az összessel, készüljünk fel nagyon, mert most jön a misszió üldözős része. Csípjük nyakon a térképen piros körrel jelzett furgon utasait, de vigyázzunk, mert ők se nagyon sajnálnak ránk egy-két tárat, szóval csak óvatosan. Ha ez kész, és végeztünk a kocsiban helyet foglalókkal is, Manny felhív és nyugtázza, hogy a küldetés sikeresen befejeződött.

Jutalom: Nőtt a barátság Manny-vel + készpénz jutalom.#28. Küldetés - LOCK OF THE IRISH

A játék legszórakoztatóbb küldetései közül az egyik. A házigazda ezúttal Elizabeta, akivel Roman barátnője Mallorie ismertet meg. Elizabeta és barátja Packie azt a feladatot adják nekünk, hogy egy kedves kis Sniper puskával fedezzük őket, míg utóbbi, vagyis Packie üzletel pár kemény fickóval. Tehát a kisfilm után nyomás a pár utcányira lévő épület, melynek a tetején már ott pihen az a drága kis sniper. Vegyük föl, majd menjünk a tetőn jelzett helyre és vegyük fel az akciópozíciót. Kémleljük a srácokat, mert rövid idő múltán, heves párbaj tör ki, melynek kapcsán ha nem vigyázunk, könnyen megölhetik bajtársainkat és az automatikus mission failed-et jelent. Nagyon figyeljünk, mert az ellenség több hullámban is érkezik, tehát jó ha résen vagyunk. Amint végeztünk az összes bűnöző megölésével, egy kellemes hang jelzi, hogy a küldetést sikeresen befejeztük.

Jutalom: Nőtt a barátság Elizabeta-val + 1.500$ készpénz jutalom#29. Küldetés - BLOW YOUR COVER

Ha az előbbi misszióra azt mondtuk hogy az egyik legszórakoztatóbb, akkor ezt már nem is tudom, hogy milyen jelzővel illessem. Egyszerűen fenomenálisan, nagyszerűen-király, mely ezt jelenti hogy ez tényleg az egyik legjobb (ha nem a legjobb) azonkívül hogy a küldetés elején megismerkedünk Elizabeta egyik barátjával, Playboy X-el, még új sziget is kinyílik a küldetés során, szóval dupla öröm, de erről majd a misszió végén. Tehát mint azt mondottam, megismerkedünk Playboy X-el, aki belevisz minket minden Liberty-s rosszaságba. Eltűnt ugyanis egy jó adag pénze, melyet most együtt indulunk megkeresni. A pénz helyett azonban csak zsernyákokra bukkanunk, az első radaron jelzett pontnál ugyanis, már rendőrök várnak ránk, természetesen beépítve. Itt kezdőik a legdurvább rész, minden zsaruval végezni kell, egészen a tetőig felbaktatva, majd ott is az összessel. Sőt, ha ez még nem lenne elég, lefele sem egy sétagalopp az utunk, ugyanis ott is tele van rendőrrel a placc. Viszont akkor is végeznünk kell velük, mert ha nem lőjük darabokra őket, akkor ők lövik szét Playboy barátunkat, az pedig semmiféleképpen sem jó. Az utcára kiérve egy kis üldözéses, akció dús rész következik, el kell ugyanis tüntetnünk az előző lövöldözésnél szerzett körözési szintjeinket. Ha ez megvan, végtére is nem olyan nehéz, Playboy X megkér minket hogy fuvarozzuk haza az apartmanjába. Na itt kezdődik számunkra a paradicsom, az apartman ugyanis a középső szigeten van, ami ezzel a küldetéssel lett megnyitva. Tehát most már minden karaj, megnyitottuk a játék talán leghangulatosabb városrészét, menjünk és élvezzük ki, ahogy csak lehet, az ezért a küldetésért kapott jutalmunkból, mely a következő:

Jutalom: 2.000$ ajándék készpénz, rengeteg töltény amit a feladat során szedhettünk össze + nőtt a barátsági szint PlayBoy X-el#30. Küldetés - THE PUERTO RICAN CONNECTION

Ez a küldetés amilyen ötletes, olyan szar is. Manny ezúttal a munkaadónk, aki megparancsolja nekünk, hogy menjünk el a East Borough Bridge -hez, és várjuk meg pajtását pár golyó társaságában. A gond azonban az, hogy a srácok nem szállnak le a metróról a nekünk előzetesen megmondott helyen, így a térképen jelzett piros kör alapján követnünk kell azt. Nos a vonat szerencsére megy mint a meszes és nekünk girbe-gurba utakon kell áthajtanunk, szlalonoznunk hogy egyáltalán követni tudjuk, de nembaj, mert maga a küldetés ötlete nagyon jó. Amint elérkezünk ebben a hajszában a Cayuga Avenue -ig, ahol is a vonat megáll, szálljunk ki járművünkből, és rohanjunk fel az állomás peronjára, ahol ez a három rossz fiú van. Amint megpillantjuk őket, kezdjünk el tüzelni, és ne lepődjünk meg ha ők viszonozzák ezt. Ha kinyírtuk mindet, sikeresen elvégeztük a küldetést.

Jutalom: Javuló kapcsolat Manny-vel + egy kis zsebpénz#31. Küldetés - DESTRUCTION FOR BEGGINNERS

A játék eddigi legkeményebb, legfárasztóbb küldetése. Ezzel nem elvenni szeretném tőle a kedvetek, de ez tényleg így van. Először is, a küldetés házigazdája Manny, akivel közösen eltervezzük hogy szerzünk egy kis pénzt. Na itt kezdődik a dolog nehéz része. El kell menni ugyanis, a tőlünk legtávolabbi sziget, legtávolabbi csücskébe, ahol egy építkezés található. Az út a hosszúsága ellenére nem unalmas, hisz addig is felfedezzük a nemrégen szerzett új városrész örömeit. Mikor odaérünk az építkezéshez, először egy, az ott parkoló jeepből kell kiszednünk az akcióhoz szükséges fegyvereket. Utána, egy kis lift segítségével fel kell magunkat húzatnunk az adott ház tetejére. Amint felértünk, egy kis videóban érzékeltetik velünk hogy kiket kell lelőnünk Sniper-ral és hogy. Ha ez kész, és már lelőttünk körülbelül 5-6 embert, kezdődik a küldetés neheze. Le kell ereszkednünk a kis lifttel vissza a talajra, majd gyalog, illetőleg járművel megközelítenünk az előbb ostromolt építkezést. Már ekkor elkezdődik a baj, ugyanis nem látnak szívesen. De ez mindegy, akit látunk azt lőjük alapon hatoljunk egyre beljebb;- és beljebb az építkezésen. Közben figyeljük, hogy a radaron körrel jelzett emberkéket is kinyírjuk, révén hogy ők a küldetés célpontjai. Előre szólok, hatalmas irtás veszi itt kezdetét, úgyhogy mindenki készüljön legalább egy 10-15 perc megfeszített akcióra. Amikor végre elintéztük a nagyját, megérkezik egy helikopter, újabb emberekkel, akik ezúttal már egyre komolyabb fegyverekkel vannak felszerelve. Ha ezt a hullámot is levertük, már örülhetünk magunkban, ugyanis már csak egy rossz fiú van hátra. Ő elmenekült előlünk, úgyhogy a radaron jelzett irányba kezdjünk el rohanni, lépcsőt mászni ilyesmi. Amint meglátjuk ezt az utolsó tagot, és már céltávolságon belül van, ne kíméljük. Ha őt is megöltük hálát adhatunk az égnek, végre kész a küldetés. Manny felhív telefonon és ő is alátámasztja ezt, egy kis jutalommal fűszerezve...

Jutalom: Nőtt a barátság Manny-vel + jó adag pénzecske#32. Küldetés - THE SNOW STORM

Ismét egy nehéz küldetéshez érkeztünk, a szó szoros értelmében. Mivel a küldetés is extra nehéz, és a küldetés végén valami olyan titok derül ki kedvenc, szeretet barátnőnkről, ami még engem is megviselt. De először jöjjön a munka része a dolognak. Ezúttal Elizabeta bocsájt minket utunkra, hogy szerezzünk meg neki egy hihetetlenül fontos csomagot az új városrész régi kórháza helyén. Hát ez először jól is hangzik meg minden, de odaérve egy egész hadsereg fogad minket hogy darabokra lőjön. Éppen ezért nem árt ha alaposan elvagyunk látva fegyverekkel, mert kíméletlenül szükségünk lesz rá. Ha megvan minden, kezdjük el bevenni a házat, amolyan kommandós stílusban, az egyik fedezéktől a másikhoz osonva. Én legalábbis ezzel a technikával irtottam ki az összes genyó gengsztert. Ha ezzel ti is megvagytok, akkor jöhet az utolsó banditával egy szobában lévő táska, melyet el kell vinnünk Elizabetának. Vegyük föl, és máris elkezdődik egy kisfilm, amiben felhívjuk Jacob-ot, hogy minden rendben, találkozzunk valahol. Ám szinte ezt még ki sem mondja Niko, amikor már körbeveszik a kommandósok az egész épületet, és tüzet nyitnak ránk. Ekkor a lehető leggyorsabban egy ki kell jutnunk a házból, itt a módszert rátok bízom, de én nem szaroztam, átfutottam az egész romhalmazon, nem törődve a zsernyákokkal. Végül is ez sikerre vezetett, mert ha ugyan csak egy hajszálnyi életerővel is, de elértem az első, legközelebbi autóhoz, onnan pedig már az enyém volt a pálya. Mivel 3 csillagos körözést kaptunk az incidens során, jó ha minél hamarabb megszabadulunk tőle. Én azt tudom javasolni, hogy padlógázzal próbáljunk minél messzebb jutni a zsaruktól, majd mikor kijutunk a kék-pirosan villogó körből, álljunk meg egy félreeső helyen. Ha a helyzet megnyugszik, Niko azonnal felhívja Jacob-ot telefonon, és megbeszél vele egy találkát, egy nagyon titkos, északi sikátorban. Tehát vegyük az irányt északnak, és menjünk a radaron jelzett helyre. Mikor már kezdene jóra fordulni minden, és a pulzusunk is kezdene visszaállni a helyére, újabb drámai fordulatot vesz a történet. Megjelenik ugyanis a sikátorban szeretett barátnőnk, Michelle és beismerő vallomást tesz. Elárulja hogy végig csak színlelte a kapcsolatunkat, és hogy valójában a rendőrségnek dolgozik, ahol azt a feladatot kapta, hogy tartsa rajtunk a szemét. Ezt nevezem én remek történetnek, minden dicséret a Rockstar Games-é, kiváló történettel látták el a játékot. ;) De visszatérve a lényeghez, mikor mindezt elárulta a kis csaj, még van képe elkérni a nehezen szerzett táskánkat is, melyet Niko zökkenőmentesen átnyújt neki. Ezzel vége a missziónak, Jacob jól lecsesz minket, és azzal a szomorú ténnyel térhetünk vissza búvóhelyünkre, hogy olyan a helyzet, mintha meg se csináltuk volna ezt a küldetést, se táska, se pénz, mindösszesen egy elvesztett barátnő...

Jutalom: Minimális pénzösszeg#33. Küldetés - HAVE HEART

Elizabeta ismét segítségre szorul, ebben a nagyon könnyű küldetésben. Először is fél hogy börtönbe kell vonulnia, és ezen annyira felhúzza magát, hogy már egy pillanatra sem teszi le a drogot. Épp amikor az idegessége csúcspontján jár, betoppan az ajtón Manny, a kamerabuzi, és kínozni kezdi szegény barátnőnket. Niko hiába próbálja leállítani Manny-t, nemsikerül, így végül ezt Elizabeta-nak kell megtennie pár kósza golyóval a kamerás és Manny fejében. A helyzet tehát az, hogy van két hullánk, akiket a lehető leggyorsabban el kell juttatnunk Dukes-ba, a Yorktown Avenue-re, ahol már egy orvos várja őket. Útközben nemárt vigyázni a csomagtartóban lévő két hullára, mert a legkisebb koccanás hatására is kinyílik a csomagtartó, ekkor ki kell szállnunk járművünkből és hátramenni, lecsukni azt. Ha leszállítottuk a testeket, a mi feladatunk már befejeződik, az orvos következik, mi pedig nyugovóra térhetünk az ajándék készpénzzel együtt.

Jutalom: Ajándék 3.000$ készpénz#34. Küldetés - PHOTO SHOOT

Ennek a küldetésnek a megkezdéséhez Playboy X kollégánknál kell egy kicsit keresgélnünk. Ő az, aki megkér minket hogy a kosárlabdapályán lévő dílereket először fotózzuk le új mobiltelefonunkkal, amit tőle kapunk a küldetés elején, illetve nyírjuk ki az egyik ottani tagot. Úgyhogy fogjuk az X háza előtt lévő Hummert, és szépen kocsikázzunk el a pár utcányira lévő baseballpályáig. Ha megérkeztünk a kijelölt helyre, szálljunk ki a kisautónkból és vegyük elő vadonatúj telefonunk. Ekkor fel gomb, majd Menü->Camera és már készíthetjük is a képet a három rossz fiúról. Fontos hogy a képnek nem kell tökéletesnek lennie, de ha mi mégis azt szeretnénk, akkor a telefonba beépített optikai zoom segítségével ezt is megcsinálhatjuk, a bal analóg előre-hátra mozgatásával. Ha kész a kép újra X/A és küldjük el megbízónknak MMS-ben. Ha sikeres a küldés először egy nyugtázó SMS-t kapunk, majd maga Playboy is felhív minket, és megbíz minket azzal, hogy most már a gyilkolás a téma, essünk hát neki fegyverrel, annak a bizonyos Marlon nevű dílernek. Ha lehet próbáljuk minél hamarabb, mert ha nem vagyunk ügyesek elmenekül kocsival, és akkor még egy kellemes autós üldözésre is készülhetünk. Ha tehát megöltük ezt a piros nyíllal jelzett Marlon-t, vége a küldetésünknek.

Jutalom: Nőtt a szimpátia Playboy X-el + 6.200$ készpénz + új mobiltelefon#35. Küldetés - RUFF RIDER

Dwayne bácsi ezúttal egy csúcs-gyilkos küldetést talált ki számunkra, melyben egy fiatal szerelmes párt kell eltennünk láb alól. De kezdjük is az elején... Dwayne megbíz minket, hogy keressünk meg egy bizonyos Jayvon nevű fickót, aki ellopta tőle a pénzét. A kisfilm leforgása után tehát vegyük az irányt Chinatown-ba, ahol ez a bizonyos Jayvon és barátnője Cherise tanyázik. Amint odaérünk és rákérdezünk hogy hol a papír, Jayvon felpattan a motorra és elrepeszt, barátnőjét otthagyva, akinek az életéről mi döntünk, én mindenesetre megöltem őt is. De siessünk, nehogy túl nagy egérútra tegyen szert Jayvon, mert akkor mission failed. Ezután villámgyorsan keressünk egy gyorsabb fajta kocsit és azonnal vegyük az irányt az elbóklászó bűnöző felé. Amint utolértük, vagy lökjük fel motorjával együtt, vagy csak lőjük le, ez végül is mindegy, a lényeg hogy halott legyen. Miután meghalt, egy kis köteg pénzt hagy maga után, nekünk ezt kell leszállítanunk Dwayne-nek, aki már egy Cluckin´ Bell étteremben vár ránk. Az éttermi látogatás után, Dwayne megköszöni a segítséget és továbbáll egy időre.

Jutalom: Nőtt a barátság Dwayne -el + 6.000$#36. Küldetés - HOSTILE NEGOTIATION

Már most szólok, ez nem lesz könnyű... Ez a küldetés egy telefonálással kezdődik, Roman ugyanis felhív minket hogy közölje, ismét pácban van. Ekkor a térképen már meg is jelenik az a búvóhelyünktől nem távoli raktár, ahol testvérünket fogva tartják. Jó ha páncéllal és rengeteg tölténnyel vágunk neki a feladatnak, mert itt olyan irtás lesz, hogy az nem igaz. A raktárhoz érve máris akcióba csöppenünk, egy kisfilm segítségével behatolunk a raktárba, majd ott láthatjuk ahogy a több tucat rossz fiú beszélget. Ekkor nekünk valahogy magunkra kell hívni a figyelmet, úgyhogy eresszünk el egy pár kósza golyót. Ezzel olyan háborút indítottunk el hogy nem igaz. Tényleg, de tényleg itt csak annyi a dolgunk hogy akit látunk, azt kinyírjuk és így haladva eljussunk a raktár tetejébe, ahol unokatestvérünket fogva tartja Dimitri. Nem árt odafigyelni a hullákra is, mert ki*baszott idegesítő módon, néha még a halottak is felállnak a hátunk mögött, fegyvert fognak és lőni kezdenek ránk, ezért 360 fokosan nézelődjünk mindig. Jó tipp: Ha az L2/Bal gombot nyomva tartjuk, karakterünk mindig céloz, és ha valaki magához tér, azonnal rááll a célkereszt, és már lőhetünk is. De ha leküzdöttük ezt a rengeteg, legalább félszáz bűnözőt, eljutunk végre a tetőtérben található szobához, ahol Dimitri már pisztolyt szegezve testvérünkhöz vár ránk. Itt egy kis filmes trükk következik, jobb analóg karunkkal ugyanis (R3) úgy kell becéloznunk Dimitri fejét, hogy nehogy véletlenül is megsértsük kuzinunk. Ha ügyesek vagyunk, és beviszünk egy telitalálatot a rossz fiú szeme közé, mindketten hátraesnek, Roman felkel és megköszöni mindezt, majd közli hogy lent áll a kocsija a raktár előtt, fussunk oda. Ha ott vagyunk a négykerekűnél és már bele is ültünk, nincs más hátra mint hogy elfuvarozzuk magunkat és testvérünket a közös panellakásunkhoz, és nyugovóra térjünk, illetve elbúcsúzzunk, mellyel vége is a küldetésnek.

Jutalom: Nőtt a barátság Roman-nal + egy kis készpénz#37. Küldetés - CALL AND COLLECT

Ennek a küldetésnek a megkezdéséhez a legdélebben található, titkos és rejtelmes kérdőjelhez kell mennünk. Ott az idős pacek már vár ránk, és megbíz minket hogy menjünk a East Borough Bridge közelében található Algonquin -i kilátóhoz, majd ott várjuk a fejleményeket. Tehát pattanjunk kocsiba és menjünk. Amint odaértünk, Niko felhívja ezt a bizonyos öreg tagot, aki közli hogy a valódi küldetést majd mástól kapjuk meg, várjunk türelemmel. Kis idő múlva egy SMS érkezik hozzánk, melyben közlik velünk a blackmailer telefonszámát, akit fel kell hívnunk ahhoz hogy folytathassuk a küldetést. A feladat az, hogy a parton üldögélő emberkéket megöljük, melyek közül az egyiknél ott lesz egy bizonyos kisfilm, amit le kell szállítanunk Francisnek, de természetesen csak akkor, ha eltüntetjük az ellopásával szerzett körözési szintet. Ha leszállítottuk a tárgyat Francis-nek, már be is fejeződik a küldetés, és mehetünk pihenni az új búvóhelyünkre, amit ezen küldetés megkezdése előtt szerzett nekünk szeretett testvérünk. Az új kégli nem mellékesen egy szépséges szálloda egyik lakosztálya, tehát siessünk kipróbálni.

Jutalom: Nőtt a kacsolat Francis-szel + 1.000$ készpénz

#38. Küldetés - FINAL INTERVIEW

Ehhez a küldetéshez először is menjünk a Kunzite Streeti rendőrkapitányságra, ahol Francis már vár ránk. Azt a feladatot kapjuk ezúttal, hogy buktassunk le egy híres Liberty City-ben élő csalót, egy bizonyos Tom Goldberg-et, aki másodállásban az egyik legjobb ügyvéd a városban. Csak előre szólok hogy ez a misszió több napos, szóval úgy kezdjünk neki. Ha leforgott a kisfilm Francis-ről és rólunk, akkor a küldetés folyamán először is menjünk el a TW@ internetkávézóba, mely úgy mint minden városrészben, ebben is megtalálható. Ha elértük a kávézót, a jól megszokott gépünket elfoglalva menjünk fel a netre, azon belül is Goldberg, Ligner & Shyster közös weboldalára. Ha ez megvan és bejön, a felső top-menüben kattintsunk a "Carrers" gombra, majd azon belül a Submit Your Resume linkre. Ekkor megjelenik egy életrajz szerűség a képernyőn, melyet a szöveg alatti kis linkre kattintva elküldetünk. Ezzel vége is a mai feladatainknak, de indulás előtt még érdemes a képernyő jobb felső sarkában megtekinteni a közös irodájukat, ahova másnap mennünk kell, szóval jegyezzük le a The Excahge utcát, mely a középső sziget alsó fertályán található. Most még fogadnunk kell pár hívást, de utána már letudtuk a mai napot, legközelebb holnap kell akcióba lépnünk. Nem tudom mit akartok ezalatt az idő alatt csinálni, én kicsit szakítottam időt a haverokra és elmentem vacsorázni Roman-nal. Ha elérkezett a másnap, az iroda nyitásakor egy kis villogó jel fogja jelezni a radaron hogy már mehetünk. Jajj, azt el is felejtettem, hogy mindezek előtt még el kellett mennünk a ruhabolthoz, ahol valami elegáns göncbe kellett bújtatnunk Niko-t. De erről ennyit, térjünk vissza a lényeghez. Ha megérkeztünk az irodaházhoz, a kaputelefonhoz menve beszélhetünk Goldberg recepciósával, aki betessékel minket a pulthoz, más néven beenged minket a házba. Egy rövid üdvözlés után a titkárnő megkér hogy kövessük őt Goldberg saját irodájáig, ahol majd fogad minket. Ha ez kész, egy kisfilm következik, ahol már G. irodájában ülünk. Ez jó pár percig eltart, de aztán hirtelen behívatja a biztonsági őrt, ekkor pedig kezdetét veszi a mi időnk. Nyírjunk ki mindenkit, természetesen Goldberg-gel kezdve. Ha megöltük, akkor az asztalán egy kis fájlt találunk, ezt vegyük fel. Most induljunk el lefele a lépcsősorokon, egészen a lenti ajtóig. A helyzet itt durvul el igazán, ugyanis megérkeznek a zsernyákok is, akik egyáltalán nem kímélnek, és rögtön többcsillagos körözést adnak ki ránk. Én itt nem sz*aroztam velük, kirohantam a házból, végig az utcákon, amíg egy autóig nem értem. Itt már csak annyi a feladat, hogy eltüntessük az összes csillagot. Ez is elég egyszerű, ha kész, mehetünk vissza a küldetés kitalálójához, Francis-hez. Mikor megérkezünk hozzá már meg is kezdődik egy újabb kisfilm, melyben átadjuk neki a Goldberg asztaláról ellopott fájlokat. Ezzel vége a küldetésnek, Francis boldog, mi is azok vagyunk hogy végre befejeztük ezt a ExtraLarge küldetést.

Jutalom: Nőtt a barátság Francis-szel + 1.000$ készpénz

Érdekesség: Mikor az internetkávézóban Goldberg és társai weboldalát böngésszük, az oldal bannerében régi, előző GTA epizódokból kivágott képeket láthatunk.#39. Küldetés - HOLLAND NIGHTS

A feladat lényege egyszerű, munkaadónk, Francis, ezúttal egy egész banda lemészárlását bízta ránk. A dolog jól hangzik, azt a kis rondaságot leszámítva, hogy a bandának fegyverei is vannak, és egy egész negyedet elfoglalnak. De ez ne rettentsen vissza minket, menjünk a Middle Park közelében lévő Uranium Street-re, ahol az egész gyilkolósdit játszanunk kell. A sárga nyílba belemenve, egy kis videó következik, melyben Niko Francis-szel beszél, aki megadja a gyilkolás főbb utasításait, és hogy az akciónk után nagy port kavarunk majd. De amint vége az átvezető videónak, rohanjunk a lépcsősorok felé és ontsuk magunkból a skullokat úgy, hogy közben lassan, de biztosan haladjunk a második emelet felé. Ha felértünk a 2. emeletre, ott találjuk a küldetés igazi célpontját, akivel végeznünk kell, de úgy készüljünk, hogy megölése után 3 csillagos körözéssel a mellünkön leszünk majd. Ha tehát megöltük ezt a fickót, akkor a küldetés végén járunk már, mindösszesen annyi van hátra, hogy kibújjunk a 3-as szintű körözés alól, valamint elmenjünk Francis-hez és beszámoljunk neki a történtekről.

Jutalom: Ajándék 1.000$ készpénz#40. Küldetés - LURE

Nemtudom kit milyen érzelmek fűznek, vagy fűznek majd a küldetés elvégzése után, de higgyétek el engem kegyetlen rosszak. Én mióta elkezdtem a GTA IV-et, és vele együtt írom ezt a végigjátszást, még sose kezdtem elölről egyetlen küldetést sem, mind elsőre sikerült. Idáig, mert ezt a küldetés legalább 5-6szor kezdtem újra, és ami a legszörnyűbb nem a küldetés, hanem a saját hülyeségeim miatt. Hol leugrottam a háztetőről, hol elütöttem egy zsarut, azok meg kinyírtak, szóval ezer módon, úgyhogy nagyon mély érzelmekkel írom le ezt a küldetést. Először is, Francis, akinek ez nem mellékesen az utolsó küldetése nekünk, arra kér minket hogy mielőtt elhagyja a várost, még segítsünk neki elintézni egy dílert. A kisfilm után tehát nyomás a radaron jelzett pont, ahol egy szépséges autó parkol. Beleülve újabb pont jelenik meg a radaron, most oda kell furikáznunk. Ha ez is kész, egy rövid telefonbeszélgetés után, a kocsiban talált Sniper fegyverrel együtt, kutyagoljunk fel szépen a térképen jelzett ház tetejére. (hagy jegyezzem meg, nekem még ez sem sikerült, a környéken vagy 3 ház tetejére mentem föl, mire végre megtaláltam ezt) Ha felértünk, egy kis videóban ismertetik velünk hogy mi is lenne a feladat. Fogjuk tehát puskánkat, és először lőjünk egyet az ablak alatt található tűzlétrára, mire célpontunk felkel hogy megnézze mi zajong odakint. Ekkor egy határozott fejlövéssel küldjük padlóra. Ezek után sétáljunk ki az épületből, miután a körözés eltűnik, a pénz feltűnik :)!

Jutalom: 5.000$ készpénz#41. Küldetés - HARBORING A GRUDGE

Packie első, kannibalizmus fele kacsintgató feladata számunkra, melyben ismét a harc kapott főszerepet. Az átvezető után szerezzünk egy járművet magunknak és Packienek, majd a radaron jelzett raktárig meg se álljunk. Amint odaértünk, Packie elárul nekünk néhány fogást, illetve trükköt, hogy hogyan maradhatunk életben a betondzsungel mélyén. Ha ezeket megcsináltuk, és követtük őt egészen a raktár tetejéig, egy kisfilm keretén belül feltérképezhetjük hogy kik-hányan és hol helyezkednek el az áldozatok közül, akiket a későbbiekben le kell gyűrnünk. Ha tehát vége a bemutatónak, kezdetét veszi a lövöldözés. Akit csak tudunk lőjünk, hisz ugyan így tesz társunk is. Amikor látszólag végeztünk az összessel, elkezdhetünk jobbra lemászni a tetőről, amikor is újabb hullám érkezik, még több zsoldossal. Őket is semmisítsük meg, majd teljesítsük az eredeti küldetést, és lopjuk el a kólás furgonnak álcázott drograkományt. Amikor beszállunk a teherautóba, a térképen megjelenik annak a garázsnak a helye, ahova le kell szállítanunk a rakományt. Ez természetesen a város legtávolabbi pontján van, tehát igyekezzünk, mert a nyomunkban jó pár kemény fickó nyomul, hogy elégtételt vegyenek az ellopott rakomány miatt. Ha legyűrtük őket, és a szállítmányt épségben leszállítottuk, egy kis videó után dolgunkra mehetünk.

Jutalom: 2.500$ készpénz + nőtt a kapcsolat szinte Packie-vel#42. Küldetés - WASTE NOT WANT KNOTS

Packie és barátai ismét rosszban sántikálnak, melybe mint mindig, ezúttal is belerángat minket. A feladat ezúttal ismét fegyveres harc, munkaadónk ugyanis összerúgta a port pár helyi kemény sráccal, akik elloptak tőle valamit, egészen pontosan egy táskát. Nekünk ezt kell visszaszereznünk, tehát az átvezető után hajtsunk a Colony Island-on található President Ave-i lőszerraktárhoz, ahol ellenségeink állig felfegyverkezve várnak ránk. Mikor odaérünk már kezdődik is a harc, próbáljunk fedezékből fedezékbe áskálódni úgy, hogy a lehető legkevesebb sérülést szerezzük, ugyanakkor társaink életét is megvédjük. Ha levertük az udvaron járőröző sereget, elindulhatunk a raktár bejárata felé, ahol nem mellékesen egy egészségügyi csomag is található, ha esetleg megsérülnénk. A raktárba beérve újabb hullám katonával találkozunk, próbáljuk meg őket is semlegesíteni, majd szaladjunk fel az emelvényre a táskáért. Ha megszereztük, lefele ugyanilyen fél-lopakodós stílusba támadjunk, majd menjünk ki a raktárból, és fussunk hátra a srácokhoz, akik tehetetlenül állnak és várnak ránk. Ekkor megkapjuk az utasítást hogy szerezzük meg a folyó közepén hányódó kishajót, majd vigyük el egy darabig, amíg Packie szeretné. Ha elértük a kívánt helyet, kiszállhatunk a csónakból, ezzel számunkra befejeződött a misszió.

Jutalom: Nőtt a kapcsolat Packie -vel + 7.000$ készpénz#43. Küldetés - THREE LEAF CLOVER

Remélem mindenki szereti a bankrablós, 5 csillagos körözéses küldetéseket, mint amilyen ez is. Igen? Hát akkor ez mindenkinek a kedvence lesz. Packie ugyanis újabb őrültséget talált ki, melynél már csak a küldetésért járó jutalom nagyobb. :) Na de kezdjük el boncolgatni akkor ezt a missziót. A feladat elején már az sem semmi hogy csak reggel 6 és este 7 között mehetünk, de ami bent vár minket a házba, még durvább. Packie, valamint két testvére, elhatározzák hogy bankot robbantanak, a szó százszoros értelmében. Jelenleg ugyanis pénzhiányban vannak, melyre a legjobb gyógyírt az Algonquin-i bankot vették célba. Ha tehát megvagyunk a kisfilmmel, keressünk egy négyajtós járművet, majd nyomás a srácok elé, hogy beszállhassanak. Ha ez is megvan, kellemes biztonságos tempóban hajtsunk a radaron jelzett, Chinatown-ban található Columbus Ave-ra, az ottani bankhoz. Amint odaértünk, a sárga jelbe lépve ismét egy kisfilm következik, ebben rengeteg akciót láthatunk, valamint végignézhetjük ahogy a zsernyákok körbeveszik az épületet. Ez már azért is érdekes, mert a második hivatalos trailerben is szerepeltek ezek a képsorok, tehát már ismerősek sokatoknak. Amint befejeződik a videó, kezdetét veszi a legdurvább akció, melyet a küldetések alatt eddig láthattunk. Ötcsillagos körözéssel a tarsolyunkban vegyük szépen az irányt a bank pincéje felé, ahol a pénzt tárolják az alkalmazottak. Ha ez megvan, a többiekkel együtt lépjünk a távozás mezejére. Itt különösebb dolgunk nincs, csak hogy mindenfele kövessük Packie-éket, illetve ahogy tudjuk védjük őket és lőjük a zsarukat. Nemárt odafigyelni hogy útközben több helyen is találhatunk egészségügyi csomagokat, illetve páncélokat. Ezeket feltétlenül fel kell vennünk, különben a küldetés hamar befejeződik és a kórház e

X-Cheats.hu - Játék Adatbázis © Minden Jog fenntartva! Email: info@x-cheats.hu v2.00 - Adatvédelem
Weblink Linkek LinkgyűjteményElit GamerjátékokJátékokMultijatek.huWII HUNGARYGTAPlace.hu - Hírek a Grand Theft Auto világábólJáték7 - Minden nap új játék!Medieval - Total Waringyenes online flash játékokMotoros játékokGTA-XtremeFlatout Hungary